Skip to main content

Onze service

Stootrubber vervangen

Stootrubbers voldoende veerkracht hebben om de bal het juiste zetje mee te geven om de bal goed rond te kunnen spelen. Omdat de stootrubbers langzaam uitdrogen worden ze na 10 jaar minder veerkrachtig. Om een optimale afslag te houden adviseren wij de stootrubbers daarom tussen de 10 en 15 jaar te vervangen.

Het is een uiterst nauwkeurige klus om de stootrubbers te vervangen, waarbij de stand van de rubbers cruciaal is voor het goed terugstoten van de bal. Daarom zal ik de banden meenemen naar mijn werkplaats voor deze werkzaamheden.

Stootrubber vervangen

Er zijn verschillende soorten rubber in verschillende prijsklasses en de 3 meest voorkomende zijn:

  1. Artemis
  2. Kleber Klematch
  3. Buffalo

1. Artemis No.79 wordt het meest gebruikt voor de wedstrijdtafels in lokaliteiten waar veel gebiljart wordt.

2. Kleber Klematch wordt soms op speciaal verzoek in de grote wedstrijdtafels gezet

3. Buffalo is wat betreft prijs/Kwaliteits verhouding  ook een uitstekende keus en is dus iets goedkoper

Meer info

Er zijn 2 verschillende manieren om de stootrubbers te vervangen. Afhankelijk van de staat van de profiellijsten en het soort rubber kan het zo zijn dat zowel de profiellijst als de rubbers beiden vervangen moeten worden. Wanneer de profiellijsten nog in goede staat zijn en de gradenhoek overeen komt met het profiel van de rubbers of aangepast kan worden, dan kunnen de profiellijsten blijven zitten en zullen de kosten iets lager zijn. Het ter plekke inzetten van nieuwe rubber wordt afgeraden omdat er altijd aanpassingen aan de profiellijsten gemaakt moeten worden, die alleen op de werkplaats uitgevoerd kunnen worden. De stand van de stootrubbers is cruciaal voor een goede afslag en vraagt om een vakkundige aanpak die dit bedrijf beheerst.

Vraag gratis een offerte aan